Mijn naam is Mariska Pieterse. Ik ben in 1996 geboren in Grijpskerke, maar ik ben opgegroeid in Oostkapelle. Vanaf mijn 14e ben ik begonnen met rijden bij manege de Eendracht in Vrouwenpolder. Daarnaast heb ik een aantal jaar een verzorgpony gehad. Sinds mijn 16e ben ik bij Just Watch waar ik steeds meer ben gaan rijden en ben begonnen met het begeleiden van strandritten. Ook heb ik leren springen en ben ik gestart met springwedstrijden.

Sinds 2019 heb ik mijn eigen paard Hercules. We rijden graag op het strand en doen mee aan springwedstrijden. Daarnaast breng ik Early (eigendom van Just Watch) uit op wedstrijden. 

In 2016 ben ik gestart met werken in de gehandicaptenzorg. Tijdens mijn werk heb ik de opleiding verpleegkundige afgerond en ben ik van maatschappelijk medewerker naar verpleegkundige overgestapt. Ondertussen heb ik de orun-2 opleiding gedaan bij Knhs in Ermelo. 

In juli 2021 ben ik begonnen met les geven bij Stal Veersedam. Ongeveer een jaar later ben ik gestopt in de zorg en ben ik begonnen met werken in de stallen en ben ik meer les gaan geven. Dit heb ik tot mei 2023 gedaan. Daarna heb ik de stap gemaakt wat ik al jaren wilde doen. Ik ben gestart als Zzp'er en daarbij mijn eigen bedrijfje. Dit doe ik nu met veel plezier, naast nog wat les geven. Daarnaast werk ik nog bij 2 gezinnen thuis op PGB basis. 

 

Diploma's:

Ondernemer zorgbedrijf dier niveau 4

Mmz gespecialiseerd gehandicaptenzorg Niveau 4

Verpleegkundige niveau 4

Orun-2 

 

Mooiste overwinningen:

Aug. 2022 winnaar Jumpin de Weel met Early in de klasse 1 m.

Juli 2023 reservekampioen Zeeuws kampioenschap in de klasse 1.10m.